Egyéni kezeléseink

Shiatsu masszázs

A shiatsu japán szó, ujjnyomást jelent. A shiatsu kezelés egy olyan módszer, mely az egészség fenntartására és a betegségek megelőzésére fejlődött ki a kínai gyógyászaton alapulva.

 

Energiakezelés az életerő harmonizálására. Ez az életerő (japánul Kí) ott áll minden testi-lelki működésünk, gondolatunk hátterébe.

 

A vérerekhez hasonlóan csatorna rendszerekben áramlik testünkben, úgy nevezett meridián vonalakban. Ezeknek a meridiánoknak az érintésén alapszik a kezelés.

A shiatsu az embert testi-lelki-szellemi egységként tekinti. Nem tüneteket gyógyít, hanem az egész embert.

 

Hatásai

- Jobb közérzet

- Fájdalmak csökkennek vagy eltűnnek

- A szervek működése harmonikussá válik

- A test tudatosság erősödik

- A figyelmet a teljes testre irányítja, ott tartja a testtel érzett egységet megteremti és tanítja a változások érzékeny észlelését

- Felszabadítja a feszültségekben megrekedt és ezért rendelkezésre nem álló erőket

 

Az érintés alapszükséglete az embereknek, mégis nagyon kiszorul az érintkezéseinkből napjainkban!

 

Bejelentkezés

Nagy Eszter +36 20 263 9950

Craniosacralis terápia

A terápia a craniosacralis/koponya-keresztcsonti rendszerre épül, melyen belül a craniosacralis folyadék termelődése és felszívódása által egy különleges ritmus valósul meg a testben. A terápia során erre a finom ritmusra hangolódunk rá. Ez normál esetben egyensúlyban van 6-12 ritmus/ perc tartományban.

Ha valamilyen oknál fogva a rendszerben zavar keletkezik, különböző betegségek kialakulását vonja maga után, főleg a központi idegrendszeren belül.

 

Példák

- érzékelési, motoros, neurológiai működési zavarok

- krónikus fájdalmak

- tanulási nehézségek

- fejfájás, migrén

- orrmelléküreg problémák

- rövid távú memória problémák

- lumbális (ágyéki, deréktáji) terület problémái

- nyakcsigolyák problémái

- depresszió

- pánik

- hallás problémák

- epilepszia

- stressz

 

A terápia célja a craniosacralis folyadék (gerincvelői agyi folyadék) áramlásának harmonizálása, koponyán belüli keringés javítása, idegi funkciók harmonizálása.

Ezzel javítható az immunrendszer működése, fokozható a méregtelenítés és növelhető az egész szervezet vitalitása!

 

Bejelentkezés

Nagy Eszter +36 20 263 9950

Hangtál egyéni kezelés

A hangterápia (rezgésterápia) egy holisztikus egészségmegőrző módszer, amelynek legfőbb célja a testi-lelki-szellemi egyensúly megőrzése, ill. visszaállítása.

Betegség esetén a szakszerű orvosi kezelés kiegészítéseként alkalmazhatunk hangterápiát a jobb életminőség elérése és a gyógyulás elősegítése érdekében.

 

Stresszoldó, nyugtató, relaxáló, harmonizáló, egyensúlyba hozó, energetizáló hatása révén kiváló egészség megőrzési, betegségmegelőzési eszköz. Támogatja a mély meditációs állapot létrejöttét.

A hangterápiás kezelések alkalmazhatóak egyénileg vagy csoportos hangfürdő keretében, melyek során a hangterapeuta tibeti hangtálakat, gongokat és egyéb kiegészítő hangszereket használ.

A rezgések az emberi testre minden esetben hatást gyakorolnak, függetlenül attól, hogy hiszünk-e benne. A hangtálak és gongok rezgései öngyógyító folyamatokat indítanak be, arra ösztönzik a sejteket, hogy a saját harmonikus, egészséges frekvenciájukon rezegjenek.

 

A rezgéseket a testünkben levő folyadék vezeti, a rezgéshullámok elkezdik feloldani az egészséges energiaáramlást akadályozó blokkokat, így energiarendszerünk működésében pozitív változásokat tapasztalhatunk. A rendszeres hangfürdő vagy hangterápiás kezelés hatást gyakorol a testi funkciókra és a lelki életünkre egyaránt.

 

Bejelentkezés

Sárközi Krisztián +36 20 446 3585

B.O.T. ( Blokk Oldás Terápia)

Azon Lelkeknek szólhat ez az Önsegítő beszélgetés, akik felelősséget akarnak vállalni az életükért, földi létükért, tudják, vagy legalábbis sejtik, hogy a világunkat belülről lehet felfedezni és ezáltal változhat majd a külvilágunk tapasztalása is. Az igazsággal való szembenézés nélkül valós gyógyulás, vagy változás nem lehetséges.

Ezért ez nem feltétlen örömteli, fájdalommentes túra, de mindenképp felszabadító lehet!

Az Önfeltáró beszélgetések során a kineziológiából jól ismert izomválaszokhoz is fordulunk segítségért. Használunk még Önismereti és stresszoldó technikákat, energiaszint emelő gyakorlatokat.

 

Hogy milyen esetekben érdemes ezt az oldást választanod?

- Ha valóban szeretnél változtatni, érzed az elég érzést és nem a társadalmi elvárások, megfelelések miatt, hanem belőled fakadó a motiváltságod.

- Ha úgy érzed megrekedtél, elakadtál az életedben, újra és újra hasonló élethelyzetekben találod magad, amivel már nem tudsz megbirkózni.

- Ha sok-sok zavaró elemmel, élethelyzettel, személyekkel találkozol a hétköznapjaidban és már megkeseríti a mindennapjaidat. (Család, munkahely, párkapcsolat..stb)

- Ha szorongsz, félsz a hétköznapoktól…

- Ha csak meg akarod osztani valakivel belső, külső történéseidet.

-  már fizikai betegséggé manifesztálódott az élethelyzeted.

 

Hány alkalom szükséges?

Ez teljesen egyén és téma függő. Van, hogy egy alkalom elég, de van úgy hogy 4-5 alkalom is kell ahhoz, hogy a probléma gyökeréig lehatoljunk.

 

 

FONTOS!

Az Önsegítő beszélgetés semmi estben nem helyettesíti az orvosi diagnózist és kezelést!!!

Az oldások során elhangzottak, illetve események szigorúan bizalmasak, ennek megfelelően titoktartási kötelezettségem van.

 

 

Rólam

Nagy Anikó vagyok, Veszprémben élek és a Veszprém megyei Kórház Egészségfejlesztési Iroda munkatársaként dolgozom. Jóga és energiaszint emelő légzésórákat tartok.

2009-ben végeztem a Transzperszonális pszichológia és Légzés Intézetben, ahol sok sok terápiás módszert tanultam főként a légzés mélyreható erejével.

Közben a kineziológia útjára léptem, ami egy holisztikus gyógyító, személyiségfejlesztő módszer, amiben teljesen megtaláltam Önmagam.

Közel 10 éves önmunka tapasztalata áll mögöttem és ezzel kívánok hozzájárulni embertársaim jól-létéhez.

 

A foglalkozás időtartama 1,5 óra, de ez egyénileg változhat.

Díja: 8000 Ft/ alkalom (1,5 óra) és minden további megkezdett fél óra 2500 Ft

 

Nyitott Szívvel várlak!

 

 

 

Bejelentkezés

Nagy Anikó +36 70 292 9525

Táplálkozási tanácsadás

Bemutatkozás

Nyikos Ráhel dietetikus vagyok, 2013-ban végezem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán dietetika szakon és azóta is folyamatosan képzem magam.

5 éve dolgozom főállásban a Csolnoky Ferenc Kórházban és a Veszprémi Egészségfejlesztési Irodában, ahol széleskörű feladatot látok el. Szakterületemhez tartozik az egészségmegőrző, prevenciós étrendek összeállítása, csakúgy mint a krónikus betegségek terápiás étrendjének személyre szabott megtervezése, de szívesen tartok csoportos tanácsadást iskolásoknak, előadássorozatokat különböző témákban, pl: ételintoleranciák, étkezési zavarok. Az étrendi tanácsadás során arra törekszem, hogy hosszú távon, életvitelszerűen is folytatható tanácsokat adjak, melyekhez nem szükséges drága, divatos termékek alkalmazása. A konzultáció során feltérképezem étrendi szokásait és ezeket átalakítjuk az egészséges étrend szempontjainak vagy az egészségi állapotának megfelelően indokolt terápiás étrend irányelvei mentén. Főzési, bevásárlási tippeket is adok, melyeket a gyakorlatban hasznosíthat. Az egyéni tanácsadások során külön hangsúlyt fektetek arra, hogy a helytelen étrend, életmód hátterében meghúzódó lelki problémákat is feltárjuk, ezért pácienseimmel baráti, partneri viszonyra törekszem.

 

Bővebben rólam ezen a honlapon olvashat:

http://www.dietetika.eoldal.hu/

 

Illetve facebook oldalamat is követheti, ahol receptötleteket és életmód tanácsokat osztok meg:

https://www.facebook.com/NyikosRahelDietetikus/

 

Média megjelenés:

https://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/26781_igy-teszi-tonkre-a-nyaralast-a-rendszertelen-etkezes.html

 

A tanácsadásra előzetes bejelentkezés szükséges legalább 3 nappal a tanácsadás előtt.

Az időpont lemondható egy nappal korábban.

 

Bejelentkezés telefonon a +36 20 404 7881-es számon hétköznap 8-13 óráig és 17-19 óráig, hétvégén 14-17 óráig. E-mailben egy héttel korábban: nyikosrahel@gmail.com

Fizetési lehetőségek: készpénz vagy átutalás

 

 

Életmód és étrendi tanácsadás

Tanácsadás területei:

• Különböző életkoroknak megfelelő egészséges étrendi ajánlások (gyermekkor, serdülőkor, felnőttkor, időskor)

• Energiaegyensúly (fogyás, roborálás, testtömeg szinten tartása)

• Várandósság, szoptatás alatti étrend

• Női egészséggel összefüggő problémák (pl.: PMS, PCOS, menopausa)

• Reformtáplálkozás, vegetáriánus étrend

• Táplálékallergiák, intoleranciák (pl.: tejfehérje-, tojás allergia, tejcukor érzékenység, glutén érzékenység)

• Cukorbetegség (I. és II. típusú cukorbetegség, inzulinrezisztencia, terhességi cukorbetegség)

• Emésztőrendszeri betegségek (pl.: Chron, Colitis, IBS, reflux, fekély betegség, epekövesség)

• Szív- és érrendszeri betegségek (magasvérnyomás, emelkedett koleszterin-, triglicerid szint)

• Csont- és izületi rendszer betegségei (pl.: osteoporosis)

• Daganatos betegségek

• Vesebetegségek

• Spottáplálkozás

• Vérképzőrendszer betegségei (pl.: vashiányos anaemia)

• Műtétek utáni étrend

• Étkezési zavarok

• Klinikai tápszerek alkalmazása

 

 

1. Egészségmegőrző, preventív étrendi tanácsadás

Mindazon páciensek részére ajánlom a preventív tanácsadást, akik szakembertől szeretnének információkat kapni a helyes étkezési szokások kialakításával, egyéni étrendjük összeállításával kapcsolatban, valamint könnyebben szeretnének eligazodni az élelmiszerek színes választéka és az ételkészítési módok helyes megválasztása között. A tanácsadás során olyan ismeretek megszerzésére és készségek elsajátítására nyílik lehetőség, amely a továbbiakban segítheti Önt, hogy étrendjét minél egyszerűbben és egészségesebben tudja kialakítani drága divatos termékek és csupán rövid távon sikeres divatdiéták helyett, melyek nem szolgálják a hosszú távú egészségét.

Amennyiben Önnek már terápiás étrendet igénylő krónikus betegsége van, a Táplálkozási tanácsadás terápiás étrendet igénylő páciensek számára típusú szaktanácsadásra jelentkezzen be.

Tápláltsági állapotfelmérés, táplálkozási anamnézis felvétele, étrendi napló elemzése,  melyhez legalább 5 napig vezetett étrendi napló szükséges.

 

- Testtömeg, testmagasság mérés

- BMI (testtömegindex) meghatározás

- haskörfogat - mérés

 

A táplálkozási napló alapján a páciens étrendjének értékelése, javaslatok az étrendi változtatásokra: nyersanyagválogatás részletes megbeszélése, irányadó adagok meghatározása, ételek helyes párosítása, konyhatechnológiai ajánlások, bevásárlási tippek.

 

Időtartama: 60 perc

Ára: 5 000 Ft

 

 

Étrendi minta, tápanyagtáblázat és írásos összefoglaló igénylés: +1000 Ft

Receptgyűjtemény igénylése: +1000 Ft

 

Étrendi kontroll ára (étrendi napló elemzése, kérdések megbeszélése)

30-40 perc: 4000 Ft

 

Egy hetes személyre szabott mintaétrend igénylése: 10 000 Ft

(Egyéni preferenciákhoz és életvitelhez igazított étrend. Az Önnek javasolt energia és tápanyagbeviteli mennyiségek és arányok alapján állítom össze az egy hetes étrendi mintát, mely napi étkezésre lebontva, kiszámítva tartalmazza az egyes étkezések energia, fehérje, zsír, szénhidrát tartalmát. Az étrend összeállítása előtt megbeszéljük melyek a preferált ételei és melyek a nem kedvelt fogásai, milyen gyakorisággal és időpontokban tudja megoldani az étkezést. A mintaétrenden összehangolom a korábbi és a javasolt étrendet, hogy minél gyakorlatiasabb és hosszú távon életvitelszerűen tartható legyen. Mintát a személyes konzultáción lehetősége van előzetesen megtekinteni.)

 

2. Szaktanácsadás

Táplálkozási tanácsadás terápiás étrendet igénylő páciensek számára

 

A szakkonzultáció azok számára javasolt, akik valamilyen speciális diétát igénylő betegség (pl.: szív-, érrendszeri betegségek, gyomor-, bélrendszeri betegségek, cukorbetegség, elhízás, táplálékallergiák, evészavarok, endokrin és nőgyógyászati problémák stb.) kapcsán szeretnének változtatni életmódjukon, étrendjükön dietetikus szakember segítségével. A tanácsadás során külön hangsúlyt fektetek a háttérben meghúzódó lelki okok feltárására, kezelésére, melyek különösen a túlsúllyal küzdő páciensek esetében a túlevések okozói, fenntartó tényezői lehetnek. Több krónikus panasz esetén a különböző terápiás szempontokat az étrendi mintában és a tanácsadás során összehangolom.

A tanácsadásra javasolt legalább 5 napig vezetett étrendi naplóval, 3 hónapnál nem régebbi laborral és a krónikus betegségről szóló szakorvosi dokumentumokkal érkezni, melyeket az étrend összeállítása során figyelembe fogok venni.

 

Időtartama: 60 perc

Ára: 7 000 Ft

 

 

 

Étrendi minta, tápanyagtáblázat és írásos összefoglaló igénylés: +2000 Ft

Receptgyűjtemény igénylése: +1000 Ft

 

Egy hetes személyre szabott mintaétrend igénylése: 15 000 Ft

(Egyéni preferenciákhoz, egészségügyi állapothoz és életvitelhez igazított étrend. Az Önnek javasolt energia és tápanyagbeviteli mennyiségek és arányok alapján állítom össze az egy hetes étrendi mintát, mely napi étkezésre lebontva, kiszámítva tartalmazza az egyes étkezések energia, fehérje, zsír, szénhidrát tartalmát. Az étrend összeállítása előtt megbeszéljük melyek a preferált ételei és melyek a nem kedvelt fogásai, milyen gyakorisággal és időpontokban tudja megoldani az étkezést. A mintaétrenden összehangolom a korábbi és az állapotának megfelelően javasolt étrendet, hogy minél gyakorlatiasabb és hosszú távon életvitelszerűen tartható legyen. Mintát a személyes konzultáción lehetősége van előzetesen megtekinteni)

• Szaktanácsadás kontroll

Az első szakkonzultáció után lehetőség van további konzultációk igénybevételére, amely során nagy hangsúlyt fektetek a motiváció fenntartására, további javaslatok megfogalmazására, amely hozzájárulhat az egészségi állapotának javulásához vagy a további egészségromlás megakadályozásához. Javasolt étrendi naplóval és indokolt esetben friss laboreredményekkel érkezni.

 

Időtartama: 30-40 perc

Ára: 5 000 Ft

 

 

Telefonos konzultáció egyéni megbeszélés alapján a beszélgetés hosszától függően 2000 Ft-tól.

Vissza

Elérhetőségünk

Címünk:

8230 Balatonfüred, Lóczy Lajos utca 50.

 

Telefon:

Gina: +36 30 957 7360

Anikó: +36 70 292 9525

 

Email:

mindegyjoga@gmail.com

A hangterápia (rezgésterápia) egy holisztikus egészségmegőrző módszer, amelynek legfőbb célja a testi-lelki-szellemi egyensúly megőrzése, ill. visszaállítása.

Betegség esetén a szakszerű orvosi kezelés kiegészítéseként alkalmazhatunk hangterápiát a jobb életminőség elérése és a gyógyulás elősegítése érdekében.

 

Stresszoldó, nyugtató, relaxáló, harmonizáló, egyensúlyba hozó, energetizáló hatása révén kiváló egészség megőrzési, betegségmegelőzési eszköz. Támogatja a mély meditációs állapot létrejöttét.

A hangterápiás kezelések alkalmazhatóak egyénileg vagy csoportos hangfürdő keretében, melyek során a hangterapeuta tibeti hangtálakat, gongokat és egyéb kiegészítő hangszereket használ.

A rezgések az emberi testre minden esetben hatást gyakorolnak, függetlenül attól, hogy hiszünk-e benne. A hangtálak és gongok rezgései öngyógyító folyamatokat indítanak be, arra ösztönzik a sejteket, hogy a saját harmonikus, egészséges frekvenciájukon rezegjenek.

 

A rezgéseket a testünkben levő folyadék vezeti, a rezgéshullámok elkezdik feloldani az egészséges energiaáramlást akadályozó blokkokat, így energiarendszerünk működésében pozitív változásokat tapasztalhatunk. A rendszeres hangfürdő vagy hangterápiás kezelés hatást gyakorol a testi funkciókra és a lelki életünkre egyaránt.

 

Bejelentkezés

Sárközi Krisztián +36 20 446 3585